• Snel geleverd en geïnstalleerd
  • Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met u mee
  • Eerlijke prijzen

Veilig printen oplossing

123zakelijk

Veilig printen oplossing

123zakelijk adviseert u graag over de maatregelen die u kunt nemen om veilig te printen binnen uw bedrijf. Daarbij gaat het om de veiligheid van documenten voor en na het geven van een afdrukopdracht.

123zakelijk

Veiligheid van geprinte documenten

In grote kantoorgebouwen is de printer vaak een stukje lopen. Geprinte documenten blijven soms even liggen, voordat ze worden opgehaald. Als het om vertrouwelijke documenten gaat, is dit een beveiligingsrisico. Veel MFP’s (multifunctionele printers) bieden de mogelijkheid om met een pincode te printen. De afdruk wordt dan pas uitgevoerd, als de opdrachtgever zijn of haar pincode invoert op het display van de printer. Een andere mogelijkheid is het gebruik van follow me software. Ook hiermee wordt een afdrukopdracht pas uitgevoerd na bevestiging. Bovendien kan er als er meerdere MFP’s op één netwerk zitten, worden uitgeweken naar een andere printer voor het uitvoeren van de opdracht.

123zakelijk

Veiligheid van uw netwerk

Ook de beveiliging van het bedrijfsnetwerk speelt een belangrijke rol. De computers van alle gebruikers én alle bedrijfsprinters zijn hierop aangesloten. Dat betekent dat een inbreker op het netwerk mogelijk toegang tot printopdrachten kan krijgen. Beveilig uw bedrijfsnetwerk daarom met een goede, up to date firewall en zorg voor veilige firmwareversies voor de printers op het netwerk.

123zakelijk

Bewustwording veilig printen bij medewerkers

Veel datalekken ontstaan door menselijke fouten: documenten die worden vergeten bij de printer of die achterblijven op de glasplaat van de scanner. Er valt veel winst te behalen als u werkt aan de bewustwording onder medewerkers. Deel informatie over de risico’s van een datalek en hang informatieposters op bij de printers. Spoor uw medewerkers aan om (indien mogelijk) te printen met een pincode. Zorg ook voor voldoende papiervernietigers in kantoren en in de buurt van de printer. Verkeerde afdrukken of documenten die niet langer nodig zijn, worden zo op veilige wijze vernietigd.
Zijn er afdelingen binnen uw organisatie die dagelijks met persoonsgegevens werken, zoals een HR-afdeling? Zorg dan dat deze afdeling een eigen printer ter beschikking heeft. Zo verkleint u het risico dat persoonlijke informatie in handen komt van willekeurige voorbijgangers.

123zakelijk

Advies in veilig printen

Wilt u stappen maken op het gebied van veilig printen? 123zakelijk adviseert u graag over de slimste oplossingen voor uw organisatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Updates

Het laatste nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte rondom alles wat 123zakelijk te bieden heeft.