• Snel geleverd en geïnstalleerd
  • Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met u mee
  • Eerlijke prijzen

Cloud printen

123zakelijk

Cloud printen

Cloud printen maakt het gebruik en beheer van verschillende printers makkelijker dan ooit. Gebruikers kunnen vanaf elke locatie printen, vanaf al hun apparaten. Een lokale printserver heeft u niet meer nodig, want alles wordt online geregeld in de Cloud. 123zakelijk adviseert u graag over een passende cloud-based printoplossing voor uw bedrijf.

123zakelijk

Altijd en overal printen

Medewerkers binnen uw organisatie profiteren met cloudprinten van meer vrijheid: ze kunnen vanaf elke locatie documenten naar de printer versturen. Cloudprinten maakt namelijk gebruik van een koppeling met de Microsoft- of Google-accounts van uw medewerkers. Dit zijn accounts waar medewerkers veelal dagelijks gebruik van maken, waardoor de stap klein is om deze accounts ook voor de printer te gebruiken. Als een printopdracht in de cloud wordt geplaatst, wordt deze vervolgens direct doorgezet naar een printer op uw bedrijfsnetwerk. Eenmaal terug op kantoor, zorgt de medewerker er met een korte bevestiging voor dat alle documenten direct uit de printer rollen.

123zakelijk

Beheer zonder printserver

Als systeembeheerder regelt u het volledige beheer van gebruikers en printers vanuit één overzichtelijk online portaal. Beheer wordt makkelijker dan ooit; zo worden nieuwe printers op het netwerk automatisch gedetecteerd en toegevoegd. Zelfs het installeren van benodigde drivers op de computer van een nieuwe medewerker regelt u direct vanuit de beheerportaal.

Als beheerder krijgt u inzicht in het gedrag en printgebruik en kunt u verschillende rechten toekennen aan gebruikers of printers. Zo kunt u het printen in kleur beperken om kosten te besparen of kunt u instellen dat documenten vanaf een bepaald aantal pagina’s naar een specifieke printer worden doorgezet. Om dit soort rechten en beperkingen toe te kennen, was tot voor kort een dure printserver nodig. Cloudprinten maakt dit mogelijk zónder lokale printerserver.

123zakelijk

Veiliger printen

Via gebruikersprofielen kunt u printertoegang beperken en instellen voor verschillende groepen. Zo kunt u bepaalde printers en functies alleen mogelijk maken voor specifieke gebruikers. Ook gebruikers zelf krijgen er een mogelijkheid bij om veiliger te printen. Zij kunnen er bij het geven van een printopdracht voor kiezen om hun document eerst in de wachtrij te plaatsen. Pas als de gebruiker daadwerkelijk bij de printer staat, kan de gebruiker zijn opdracht laten uitvoeren door deze te bevestigen. Dit vergroot de veiligheid van geprinte documenten aanzienlijk. Lees hier meer over veilig printen.

123zakelijk

123zakelijk helpt u met een oplossing voor cloud printen

Wilt u de overstap naar cloud printen ook gaan maken? 123zakelijk kan u daarbij helpen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Updates

Het laatste nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte rondom alles wat 123zakelijk te bieden heeft.