• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Recycling van producten

De circulaire economie

Duurzaam ondernemen met recycling

In onze huidige maatschappij is het essentieel dat de bedrijfsvoering milieubewust plaats vindt. De circulaire economie wordt een belangrijk onderdeel van alle bedrijfsprocessen, dat moedigen wij uiteraard van harte aan. In dat kader nemen we in onze printoplossingen ook mee welke zaken je al kan toepassen binnen jouw printomgeving om de impact op het milieu te verkleinen. Zo draagt een follow-me-oplossing al direct bij aan het besparen van papier en toner of inkt. Want, de printjes rollen er pas uit als de medewerker bij de printer staat en daartoe de opdracht heeft gegeven.

Bekijk ook onze 6 tips om duurzaam te printen waarmee je morgen al kan beginnen.

Met recyclen steun je een goed doel!

Als je bij ons een zakelijke printer least, bieden we je een kosteloos recyclingprogramma aan voor toner- en inktcartridges. Je ontvangt van ons een inzamelbox waarin je lege toners, inktcartridges en mobiele telefoons kunt deponeren. In samenwerking met het bedrijf Eeko verzorgen wij dan voor het recyclen hiervan. Omdat deze producten herbruikbaar zijn, zal voor elk bruikbaar product een donatie worden overgemaakt aan Stichting Opkikker. Op deze wijze draag je bij aan de circulaire economie èn je steunt ook nog eens een goed doel!

Door het hergebruik van de producten hoeven minder nieuwe grondstoffen te worden gewonnen, dit draagt tevens bij aan een beter milieu. Precies om deze reden kun je bij ons ook een refurbished printer leasen.

Donatie aan Stichting Opkikker

Voor elke herbruikbare toner- of inktcartridge maakt 123zakelijk een donatie over aan Stichting Opkikker.

Stichting Opkikker is een non-profitorganisatie met als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind en door middel van een Opkikkerdag.

 

 

Hoe werkt het recycling programma?

Nadat de printer is geïnstalleerd wordt de Opkikker inzamelbox afgeleverd, deze kun je naast de printer plaatsen. Hierin deponeer je de lege toners en inktcartridges.

Moedig vooral ook alle medewerkers aan om lege toners en inktcartridges van printers bij hun thuis in de inzamelbox te deponeren. Daarmee stimuleer je nog meer het hergebruik!

Inzamelbox opkikker

Zodra de box vol zit, bel je naar het nummer 0570-858585. De box wordt dan binnen 2 werkdagen kosteloos opgehaald en je ontvangt automatisch een nieuwe.

Nadat de inzamelbox is opgehaald zal deze getransporteerd worden naar Eeko in Deventer.

Controleren en sorteren van cartridges

Vervolgens worden de boxen gecheckt op inhoud. De toner- en inktcartridges worden van elkaar gescheiden en per merk en typenummer gesorteerd.

Toners en inktcartridges voor recycling

Hergebruik

Nadat de dozen zijn gevuld met toner- en inktcartridges worden de dozen goed verpakt en vinden ze hun weg naar de remanufacturing bedrijven (bedrijven die van gebruikte producten nieuwe gelijkwaardige producten maken). Daar worden de toner- en inktcartridges gedemonteerd, schoongemaakt en opnieuw gevuld en gemonteerd.

Deze toner- en inktcartridges komen vervolgens weer terug op de markt.

Cartridges voor export

Infographic recycling toners en cartridges

Wie verzorgt de recycling?

De recycling wordt verzorgd door Eeko, zij hebben een landelijke dekking op het gebied van inzamelen van toner- en inktcartridges. Eeko is VIHB, ISO 9001 en WEEELABEX  gecertificeerd. Deze certificering geeft aan dat Eeko voldoet aan alle nationale en internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement, specifiek gericht op het inzamelen en sorteren van lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons.

Contact Waar kunnen we je bij helpen?