• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Onderhoud van de kantoorprinters

Scroll verder

Het onderhoud van de printers in jouw bedrijf

Een kantoorprinter bevat veel onderdelen en bij frequent gebruik kunnen onderdelen sneller slijten. Bij onderhoud kun je denken aan:

  • Het reinigen van looprollen
  • Het verwijderen van stof in de printer
  • Het updaten van de firmware van de printer

Firmware is specifieke software gemaakt voor bijvoorbeeld een printer. Zoals zoveel software wordt ook de firmware met enige regelmaat geüpdatet. Zo blijf je verzekerd dat de printer goed kan functioneren en kan blijven samenwerken met softwarepakketten zoals Windows.

In het algemeen kun je stellen dat printers ongeveer een keer in de 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben. Daarmee verleng je ook de levensduur van de printer en vooral ook de kwaliteit van de afdrukken.

Vreemde lijnen of afdrukken op afdrukken

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat kleine stukjes toner en papiervezels zich ophopen in de printer. Daarmee ontstaan vreemde lijnen of vegen op de afdrukken die je maakt. Dat is een signaal om de printer te laten schoonmaken.

Overigens beschikken sommige printers over een reinigingsfunctie. Daarmee kunnen de printers zichzelf reinigen en dat lost vaak het probleem van vreemde printjes weer op.

Onderhoudkits voor printers

Voor sommige printers zijn onderhoudkits of maintenance kits beschikbaar. Deze kits bevatten diverse onderdelen die dan kunnen worden vervangen. Met deze kits wordt de conditie van de printer op peil gehouden.

De printers geven vaak zelf aan wanneer het tijd is voor een onderhoudkit. Zodra deze melding komt kun je de printer nog gerust gebruiken, alleen is het wel belangrijk om de onderhoudskit zo snel mogelijk te installeren. Maak een afspraak met ons en de printermonteur komt zo snel mogelijk langs om de kit te installeren.

Onze onderhoudsservice

Je wilt zorgeloos kunnen printen, maar zonder je te verdiepen in hoe een printer werkt. Daarom staat ons enthousiaste team van printerspecialisten klaar om je te ondersteunen wanneer dat nodig is. Onze monteurs kennen alle ins en outs van jouw printer(s) en hebben elke storing al eens gezien.

Bij vragen of problemen kun je direct rekenen op telefonische ondersteuning, hulp op afstand of een bezoek van een gecertificeerde monteur die het probleem bij je op locatie komt oplossen. Wij zitten boven op de laatste ontwikkelingen op printergebied en volgen onze monteurs en geregeld trainingen om onze kennis up to date te houden.

Storingen of onderdelen die vervangen moeten worden, mogen de bedrijfsprocessen natuurlijk niet in de weg staan. Daarom streven wij altijd naar de snelst mogelijke service. Als onderdeel van 123inkt hebben wij toegang tot een enorm magazijn met supplies voor bijna elke printer op de Nederlandse markt. Zo is er vrijwel geen sprake meer van wachttijden voor vervangende onderdelen en kunnen wij het probleem snel voor je oplossen.

Meer weten?

Meer weten over de service van 123zakelijk? Neem vrijblijvend contact met ons op.