• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Haal meer uit je zakelijke printer met finishers

Wat zijn printer finishers?

Als je je al verdiept hebt in kantoorprinters weet je dit misschien al: De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is aan te raden om de printbehoeften goed te analyseren binnen jouw organisatie. Op basis van die behoeften kun je beslissingen maken. Kies je bijvoorbeeld voor een laser of een inkjetprinter? Welk merk voldoet het beste aan jouw wensen? En ga je een printer kopen of leasen? Een ander belangrijk aspect om goed over na te denken zijn finishers.

Printer finishers zijn extra componenten die je aan een multifunctionele printer kunt toevoegen voor extra bewerkingen van documenten. Denk hierbij aan documenten die geniet, geperforeerd of gevouwen uit de printer komen. Wellicht denk je nu: “Ik heb een nietmachine en een perforator op kantoor en ik kan mijn documenten prima zelf vouwen dus ik heb geen finishers nodig”, maar onderschat de waarde van finishers zeker niet. Ze kunnen je een hoop tijd besparen en daarmee de efficiëntie binnen je organisatie verbeteren. Dat maakt finishers interessant voor zowel kleine als grote bedrijven.

Interne versus externe printer finishers

Wanneer we spreken over printer finishers maken we een onderscheid tussen interne en externe finishers. Simpel gezegd zitten de functionaliteiten van interne finishers verwerkt in de printer zelf. Externe finishers zijn componenten die je aan de printer kan koppelen. Een belangrijk verschil tussen deze twee is dat externe finishers over het algemeen meer papier aankunnen dan interne finishers.

Kyocera-TASKalfa-7054ci multifunctionele printer

Externe finishers zijn verkrijgbaar in verschillende maten variërend van 1000 tot 4000 vellen papier. Interne finishers zijn daarentegen wel weer kleiner dan externe finishers. Het type finisher dat je moet kiezen is dus wederom afhankelijk van je wensen en de dingen die je belangrijk vindt bij een zakelijke printer.

De voordelen van printer finishers

Finishers kunnen dus heel veel, maar wat ze vooral doen is jouw bedrijf een hoop tijd en geld besparen, vooral wanneer er veel grote documenten in geprint worden die tot nu toe allemaal handmatig geniet, geperforeerd of gevouwen worden. Ga eens na hoeveel tijd je werknemers daar nu aan kwijt zijn en bedenk wat ze nog meer in die tijd zouden kunnen doen. Bovendien zien je documenten er een stuk netter, en daarmee ook professioneler, uit wanneer je deze werkzaamheden over laat aan de printer finishers.

Printer finishers naast een printer

Denk aan de volgende voorbeelden:

  • Perforeren: Een perforator kan vaak maar een beperkt aantal vellen papier tegelijk perforeren. Een gevolg daarvan is dat je grote documenten vaak op moet delen in meerdere delen en die vervolgens samenvoegt in een map. De kans is dan groot dat de vellen papier ongelijk in de map terecht komen. Met een finisher zitten de gaatjes altijd precies in het midden, waardoor je documenten er altijd netjes uitzien wanneer je ze in een map stopt. Finishers hebben de mogelijkheid om 2 of 4 gaatjes in de vellen papier te drukken
  • Nieten: Een nietje door een document nieten kunnen we allemaal. Een nietje door een document nieten en daarmee het document perfect netjes houden wordt daarentegen al lastiger. Met finishers ben je altijd verzekerd van nette, uniforme documenten
  • Vouwen: Documenten moeten soms gevouwen worden om bijvoorbeeld tot boekjes te worden samengevoegd of om ze in een enveloppe te stoppen. Wanneer je documenten gevouwen uit de printer komen ben je altijd verzekerd van scherpe, uniforme vouwen zodat je prints er professioneel uit zien.


Voorbeelden van vouwopties

Documenten scheiden

Voor bedrijven waar veel werknemers regelmatig (door elkaar heen) printen, bieden finishers bij je multifunctionele printer nog meer voordelen. Deze printjes kunnen namelijk gescheiden worden met een job separator of een mailbox sorteerder. Printjes verschijnen bij de grotere (multifunctionele) printers in een interne uitvoerlade. Door hier één of twee lades aan toe te voegen kun je de printjes scheiden. Hierbij gaat het om de job separator.

In de organisaties waar meer geprint wordt, kan een mailboxsorteerder op de printer worden aangesloten. Ook deze verdeelt de printjes over meerdere uitvoerlades, maar hierbij kunnen simpelweg meer documenten verdeeld worden. Welke printer finisher het beste bij jouw organisatie past is dus volledig afhankelijk van de print frequentie.

Contact Waar kunnen we je bij helpen?