• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Welke type printer voor jouw bedrijf?

Welke type printers zijn er?

Scroll verder

Welke type printers zijn er?

Printers zijn er in alle soorten en maten. Veel printers kunnen niet alleen printen, maar ook scannen, kopiëren en/of faxen. Bij het vinden van de ideale zakelijke printer, is het belangrijk om te weten wat jouw wensen zijn. 123zakelijk kan je helpen bij het adviseren van passende modellen printers.

Welk printertype past bij mijn organisatie?

Veel bedrijven geven de voorkeur aan de hoge capaciteit, de snelheid en de lagere kosten per pagina van een laserprinter. Indien jouw bedrijf meerdere printers nodig heeft, is het het overwegen waard om zowel een laser- als inkjetprinter neer te zetten. Zo kunnen de sterke kanten van beide printertypes worden benut. Grote aantallen (tekst)documenten druk je af op de laserprinter, terwijl je voor een professioneel kleurendocument van de inkjetprinter gebruikmaakt. Lees meer over hoe printers werken.

Laserprinter of inkjetprinter?

Zoals je wellicht weet, dien je de keuze te maken tussen laserprinters en inkjetprinters. Veruit de meeste zakelijke gebruikers kiezen voor een laserprinter. Een laserprinter blinkt namelijk uit op gebied van snelheid en heeft lagere kosten per afdruk. Als er veel geprint wordt, haal je daar al snel winst uit. Bovendien hebben de toners van een laserprinter vaak een hogere capaciteit, waardoor je deze minder vaak hoeft te vervangen dan de meeste inktcartridges.

Single function of multifunctional printer (MFP)

Een printer die ook kan scannen en kopiëren kan heel handig zijn, bijvoorbeeld als centrale printer die bij de receptie staat. Maar voor printers die op een kleine afdeling staan, zijn deze functies helemaal niet nodig. Het kan daarom slim zijn om te kiezen voor één of enkele grote multifunctionele printers (MFP’s op een centrale plek in het bedrijf.

Ricoh_IM_C3000

Deze alles-in-één printers zijn vaak voorzien van heel veel handige extra’s (finishers), zoals meerdere papierladen voor enveloppen of briefpapier, een automatisch nietjes-systeem en de mogelijkheid om te scannen naar e-mail. Bovendien zijn deze apparaten bedoeld voor het printen van grote volumes; ze worden doorgaans door een groot aantal mensen gebruikt.

Dat betekent dat de toners voor een MFP lang meegaan en dat de printer is ingesteld op meerdere gebruikers. Een gebruiksvriendelijk display maakt het mogelijk dat elke medewerker naar zijn eigen e-mailadres kan scannen en dat het printen met pincodes mogelijk wordt, om de veiligheid van documenten te waarborgen.

Voor rustigere plekken binnen de organisatie, is zo’n gigantische printer helemaal niet handig. Kijk daarom voor elke plek in de organisatie welke eisen er aan een printer gesteld worden. Heeft de afdeling sales of marketing behoefte aan prachtige kleurenafdrukken? Dan ligt een inkjetprinter voor de hand, misschien zelfs met de mogelijkheid om op A3-formaat te printen. Maar in het magazijn, waar slechts pakbonnen geprint worden, is een single function zwart-wit printer de ideale oplossing. Hier moet maar één ding gebeuren: printen.

Refurbished printer

Een refurbished printer is een printer van een bekend merk van een aantal jaar oud die volledig wordt herzien en daarmee aan een tweede levenscyclus kan beginnen.

Refurbished multifunctionele printer Ricoh MP C5504SP

Printerkeuzehulp

Als je weet wát je wilt printen, kunnen wij je de weg wijzen naar het meest geschikte model. Met de printerkeuzehulp van 123zakelijk helpen wij je op weg. Beantwoord enkele korte vragen en ontvang een selectie van mogelijk geschikte printers voor jouw organisatie.

Printerkeuzehulp
Persoonlijk advies?

Benieuwd welke printers er goed bij jouw bedrijf passen? 123zakelijk helpt je graag bij het maken van de keuze. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.