• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Follow me functie

Scroll verder

Follow me oplossing

Met Follow-me software vallen geprinte documenten nooit meer in verkeerde handen. De printer voert de opdracht pas uit als de gebruiker daadwerkelijk bij de printer staat. Dat is niet alleen een stuk veiliger, maar je hoeft ook niet meer te zoeken bij welke printer jouw document terecht is gekomen.

Veiligheid voorop

Sinds de invoering van de AVG gaan we bewuster om met vertrouwelijke documenten. Printen op een centrale multifunctionele printer blijft daarbij een uitdaging. Want wie krijgt jouw document al onder ogen terwijl je nog onderweg naar de printer bent? En wat gebeurt er als je onderweg wordt afgeleid door een collega?

Soms blijven documenten urenlang onbewaakt bij de printer liggen. Met Follow-me software is dit verleden tijd. Pas wanneer je jouw printopdracht bevestigt op het scherm van de printer, wordt de opdracht uitgevoerd. Je hebt dan het document direct in handen.

Inzicht in efficiënt printgedrag

Een tweede voordeel van follow me printing, is dat je extra inzicht krijgt in het printgedrag van medewerkers, teams of afdelingen. Elke printopdracht kan worden beheerd en gemonitord door systeembeheer. Dit stelt je in staat om te kijken waar winst te behalen valt op gebied van duurzaamheid en efficiëntie. De extra bevestiging die vooraf gaat aan elke printopdracht, zorgt direct voor een vermindering van afdrukken. Een deel van de afdrukken blijkt namelijk korte tijd na het geven van de printopdracht al niet meer nodig te zijn.

Hoe werkt Follow-me software?

Follow-me software is specifiek ontwikkeld voor multifunctionele printers (MFP) met display. Een display is noodzakelijk, omdat de gebruiker daarop elke printopdracht kan bevestigen. De Follow-me software wordt geïnstalleerd op de server waarmee alle printers verbonden zijn. Staan er meerdere multifunctionele printers? Dan kan een gebruiker zelf kiezen bij welke printer de opdracht wordt bevestigd en opgehaald. Zo worden wachtrijen voorkomen en kan er eenvoudig naar een andere MFP binnen het netwerk worden uitgeweken.

123zakelijk Meer weten over Follow-Me?

123zakelijk kan je helpen bij het implementeren van Follow Me oplossingen binnen jouw bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij kijken graag met je mee en geven je een vrijblijvend advies op maat.