• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Duurzaam printen

Scroll verder

Duurzaam printen binnen jouw bedrijf

Het duurzame printen. Dit is waar veilig en beheersbaar printen samen komen. In de meeste bedrijven wordt dagelijks veel geprint, ook al werken we steeds meer digitaal. Geprinte documenten zijn in veel gevallen nog onmisbaar. Gelukkig zijn er enkele makkelijke manieren waarmee je de impact op het milieu van al die afdrukken kunt verkleinen.

Met print management kun je beheren wie wat afdrukt, in welke vorm, hoe veel en via welke printers, en dat allemaal met één cloud-oplossing. Met een follow-me-oplossing worden onnodige prints ingeperkt en daarmee dus ook het papierafval waardoor je binnen jouw bedrijf duurzamer kan printen. Door vooraf geprogrammeerde netwerk- en printerinstellingen toe te passen, creëer je op een eenvoudige wijze een duurzame, met het oog op de toekomst, ingerichte zakelijke printeromgeving.

Maar beheersbaarheid en veiligheid binnen je bedrijf zijn niet de enige twee componenten die bijdragen aan een duurzame printomgeving. Ook het aantal en de soort printers en de verbruiksartikelen die je gebruikt kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Een goede start naar duurzaamheid maak je al door een duurzame (refurbished) printer te leasen.

123zakelijk biedt oplossingen die ervoor zorgen dat jouw zakelijke printeromgeving duurzaam en verantwoord ingericht wordt.

6 tips om duurzamer te printen

Met deze 6 tips kun je zelf al aan de slag om  duurzamer en milieubewuster te printen op kantoor.

1. Dubbelzijdig printen

Een vel papier heeft twee kanten. Door die beide te gebruiken, verbruik je de helft zo veel papier. Zeker bij een groot bedrijf maakt het een groot verschil als elke gebruiker dubbelzijdig print. Als beheerder kun je dit gelukkig als standaard instellen voor alle gebruikers op het netwerk. Je kunt kiezen voor verplicht dubbelzijdig printen of voor dubbelzijdig als standaardoptie, waarbij enkelzijdig wel een keuze-optie blijft.

2. Printen in zwart-wit

Net als dubbelzijdig printen, kun je als printerbeheerder zwart-wit als standaardoptie instellen. Bij een groot deel van de kleurenprints, zijn de gekleurde delen namelijk niet belangrijk. Veel medewerkers printen volledige e-mails, waarbij logo’s en handtekeningen in kleur worden geprint. De belangrijkste informatie, de tekst, is in zwart-wit net zo duidelijk.

Maak het de medewerkers daarom makkelijk door zwart-wit als standaard in te stellen. Hoeft er binnen jouw bedrijf of afdeling helemaal niet in kleur geprint te worden? Kies dan voor een monochrome (zwart-wit) printer.

3. Papier recyclen

Het klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar toch wordt er nog heel veel papier bij het restafval gegooid. Moedig het recyclen van papier aan door papierbakken te plaatsen op strategische plekken in jouw bedrijf. Naast de printer is daarbij een plek die niet mag worden overgeslagen! Een deel van de afdrukken wordt namelijk al weggegooid zodra ze uit de printer rollen.

Dat is natuurlijk zonde, maar als het gebeurt dan kan deze mislukte afdruk beter in de papierbak terechtkomen dan bij het restafval.

Ook lege cartridges en toners kunnen gerecycled worden. Hiermee helpen we je graag door middel van een compleet gratis recycleprogramma. Met dit programma ondersteun je het door ons gekozen goede doel Stichting Opkikker.

 

 

4. Duurzaam papier

Er is gelukkig steeds meer duurzaam papier verkrijgbaar, waardoor we met z’n allen zorgen voor minder ontbossing. Papier met het FSC-keurmerk is geproduceerd met het oog op duurzaam bosbeheer. En bij papier met het EU Ecolabel is gedurende het hele productieproces de CO2-uitstoot beperkt. 123zakelijk levert alleen duurzaam papier bij haar servicecontracten (automatische levering van papier, dit is mogelijk als optie), dus daarmee zit je altijd goed.

5. Follow Me software

Een deel van de afdrukken wordt al weggegooid als het papier nog warm is. Andere documenten worden niet eens opgehaald bij de printer en blijven urenlang liggen. Dat is niet alleen papierverspilling, maar ook een gevaar voor de veiligheid van gegevens. Follow me software lost beide problemen op. Met deze software dient de opdrachtgever de printopdracht te bevestigen als hij naast de printer staat. Pas dan wordt de afdruk gemaakt. Is de opdracht niet meer nodig? Dan wordt het document ook niet geprint.

6. Minder printen door extra beeldschermen

Een deel van de documenten die wordt afgedrukt, wordt gebruikt als naslagwerk naast de computer. Het kan om een lijst met gegevens gaan, een e-mailbericht of een offerte. In veel gevallen kan een extra beeldscherm ook uitkomst bieden. Het document hoeft dan niet te worden geprint, maar kan op het extra scherm worden weergegeven tijdens het werken. Neem eens onder de loep of dit binnen jouw bedrijf ook gebeurt en of het uitbreiden van de werkplek met extra beeldschermen het aantal printjes kan verminderen.

 

Duurzaam printen met document management

Wist je dat het gebruik van document management oplossingen ook duurzaam is voor je bedrijf? Je kunt daarmee de uitdraaien van documenten flink verminderen en daardoor ook je printkosten. Waarom? Omdat document management software het jou makkelijk maakt om de orde te bewaren, of terug te brengen, in je verzameling digitale documenten. 123zakelijk adviseert je graag over een passend document management softwarepakket voor jouw bedrijf.

Lees meer over onze printeroplossingen.

Meer weten over duurzaam printen?

Wil je meer weten over onze oplossingen en software voor duurzaam printen, of wil je vrijblijvend persoonlijk advies om stappen te maken richting een duurzame printomgeving binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.