• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
 • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
 • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
 • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Wat kost een nieuwe zakelijke printer?

Scroll verder

Wat kost een printer?

De prijs van een printer hangt af van diverse factoren, zoals welk papierformaat (A4 of A3) wil je standaard gebruiken en wil je bijvoorbeeld ook in kleur kunnen printen? Uiteraard hangen de kosten ook af van het type printer.

De goedkoopste zakelijke printers zijn vooral printers die alleen A4 papierformaat kunnen printen in zwart-wit en zonder verdere opties.

Indicatie van aankoopprijzen van een zakelijke printer:

 • De aanschafprijs (instapprijs) van een eenvoudige zakelijke A4 zwart-wit printer is ongeveer: € 250*
 • De aanschafprijs van een eenvoudige zakelijke A3 multifunctionele kleurenprinter is ongeveer: € 1700*

(*) Dit zijn vanafprijzen van de instapmodellen

Uiteraard kun je ook een zakelijke printer leasen. Dan worden de kosten van aanschaf verspreid over de looptijd van het leasecontract.

Deze factoren bepalen vooral de prijs van een printer:

 1. De functies van een printer; is alleen printen voldoende of wil je de printer ook gebruiken voor kopiëren en scannen? Dan is er sprake van een multifunctionele printer (MFP)
 2. Welke papierformaten wil je gebruiken? Een A4 printer is meestal voordeliger dan een A3 printer. Met een A3 printer kun je ook op papierformaat A4 printen. Andersom niet
 3. Een zwart-wit printer is voordeliger dan een kleurenprinter
 4. De snelheid van printen. Er zijn printers die 20 pagina’s per minuut kunnen printen tot aan printers die 60 of zelfs meer pagina’s per minuut kunnen printen

1. Functies van een printer

Een goedkope zakelijke printer is de meest eenvoudige laserprinter die alleen zwart-wit print op A4 papier. Dit zijn vaak ook ‘tafelmodel’ printers, die zet je dus makkelijk op een bureau neer. Deze zijn qua afmetingen niet groot en zijn niet heel zwaar.

Wil je de printer ook gebruiken om te kopiëren en te scannen? Dan kom je uit bij de multifunctionele printers. De voordeligste multifunctionele printer is een printer die alleen A4 zwart-wit print. Multifunctionele printers zijn groter qua formaat en ook zwaarder.

Kopieren bij een printer

2. Een A3 of A4 printer

Een A3 printer print ook op A4 papier. Andersom niet. Een A3 printer is vaak een multifunctionele printer. Zowel een A4 als A3 printer kan ook op kleinere papierformaten printen dan alleen A4, zoals bijvoorbeeld A5, A6, B5 en B6.

Daar kun je de papierlade meestal op instellen of anders gebruik je hiervoor de handmatige invoerlade.

Scan maken bij printer

3. Zwart-wit of kleurenprinter

Een zwart-wit (of monochroom) printer is voordelig qua aanschaf en goedkoper dan kleurenprinters in een leasecontract. De kosten van zwart-wit printjes liggen namelijk lager dan de kosten van een kleurenprint.

Vaak kunnen deze printers ook dubbelzijdig printen, daarmee print je ook duurzamer.

Kleurpoeder voor een printer

Een kleurenprinter is een grotere investering dan een zwart-wit printer, maar je hebt als voordeel dat je zelf allerlei documenten en bijvoorbeeld folders in kleur kan printen. Dit hoef je dan niet als drukwerk apart te bestellen. Neem je een goede krachtige kleurenprinter, dan kun je zelf reclamemateriaal produceren. Daarmee bespaar je weer op drukwerk.

4. Snelheid van printen

Eenvoudige zakelijke laserjetprinters printen ongeveer 20 pagina’s per minuut. Print je regelmatig, veel, of print je vaak documenten bestaande uit vele pagina’s?

Dan is een snelle printer wel zo wenselijk. Zo zijn er ook kantoorprinters die 70 pagina’s per minuut kunnen printen.

Medewerker bij printer

Duurzame printer

Geef je de voorkeur aan een duurzame printer? Kijk dan eens bij onze refurbished printers. Dit zijn nog jonge printers van een bekend merk.
Deze worden volledig gereviseerd en zijn zo klaar voor een 2e levenscyclus.

Multifunctionele printer Ricoh MPC 4504SP refurbished

Extra opties die mede de prijs van een printer bepalen

Vrijwel elke printer is uit te breiden met opties, zoals:

 • Extra papierladen, de prijs per papierlade is weer afhankelijk van de capaciteit aan papier. Dat kan vanaf 150 vellen tot zelfs 500 vellen
 • Een onderzetkast, wel zo handig voor wat extra opbergruimte. Bovendien heeft een onderzetkast vaak ook wielen. Handig bij het schoonmaken of verplaatsten van de printer
 • Wifi connectie, met een Wifi connectie sluit je de printer moeiteloos aan op het Wifi-netwerk van je bedrijf

Extra opties multifunctionele printers

Naast bovenstaande opties kun je een multifunctionele printer nog verder uitbreiden met opties zoals separate papierunits en finishers. Een finisher is een extra component wat je aan de printer kan toevoegen, zoals een niet-functie, perforator en boekjes vouwen). Ook biedt een multifunctionele printer meer mogelijkheden voor printoplossingen, zoals cloudprinten, follow me opties en document management.

Contact Waar kunnen we je bij helpen?