• Snel geleverd Snel geleverd en geïnstalleerd
  • automatische levering Automatische levering toners of cartridges
  • Wij denken met je mee Wij denken met je mee
  • eerlijke prijzen Eerlijke prijzen

Zakelijke printers voor op kantoor

Welke kantoorprinter past bij jouw bedrijf?

Scroll verder

Waar dien je op te letten bij het leasen of kopen van een kantoorprinter?

Een goede multifunctionele kantoorprinter, of zakelijke printer, is een printer die past bij de printbehoeften van jouw bedrijf. De goedkopere printers voor thuisgebruik voldoen daar vaak niet aan, aangezien deze printers niet zijn bedoeld voor regelmatige dagelijkse printopdrachten.

Bovendien zijn dit meestal inkjetprinters en deze printers gebruiken inktcartridges. Kantoor printers gebruiken toner. Inktcartridges zijn in gebruik minder voordelig dan een toner van een kantoorprinter. Lees meer over de werking van printers.

Printers zijn er in alle soorten en maten. Veel printers kunnen niet alleen printen, maar ook scannen, kopiëren en faxen. Bij het vinden van een ideale nieuwe zakelijke printer, is het belangrijk om te weten wat jouw wensen zijn. Wij helpen je graag bij het adviseren van geschikte zakelijke printers.

Zakelijke printer: laser of inkjet?

Je bent misschien wel bekend met een aantal verschillen tussen een laserprinter en een inkjetprinter. Hieronder gaan we in op de voor- en nadelen van deze twee printertypes in een zakelijke omgeving. Zo helpen we je om de beste kantoorprinter te kiezen voor het bedrijf: laser of inkjet.

Vrouw met papieren bij kantoor printer

Met een laserprinter op kantoor druk je snel en goedkoop af

Een laserprinter blinkt uit op gebied van snelheid en lage kosten per pagina. Voor de meeste zakelijke gebruikers ligt de keuze voor een laserprinter daarom voor de hand. Als er veel geprint wordt, behaal je veel winst uit de lagere kosten per pagina. Bovendien hebben de toners van een laserprinter vaak een hogere capaciteit dan de cartridges van een inkjetprinter, waardoor je een toner minder vaak hoeft te verwisselen.

Kyocera-TASKalfa-2554ci multifunctionele printer

Met een inkjetprinter druk je af met superieure kleuren

Creatieve professionals, zoals architecten, ontwerpers en fotografen, stellen andere eisen aan een printer. Kleuren dienen perfect afgedrukt te worden, waarbij het volledige kleurbereik wordt weergegeven. Inkjetprinters zijn hier een stuk beter in dan laserprinters.
Snelheid en afdrukkosten zijn van ondergeschikt belang als het om het printen van ontwerpen of foto’s gaat.

Inkjetprinter voor op kantoor

Soorten kantoorprinters

Naast inkjetprinters en laserprintes is er ook onderscheid tussen het type printer:

  • Single function
  • Multifunctional

Wil je met een kantoorprinter meer dan alleen printen (single function), dan is een multifunctionele printer de beste keuze. Met deze printers kun je ook kopiëren en scannen.

Single function of multifunctional kantoor printer?

Een printer die ook kan scannen en kopiëren kan heel handig zijn, bijvoorbeeld als centrale printer die bij de receptie staat. Maar voor printers die op een kleine afdeling staan, zijn deze functies helemaal niet nodig. Het kan daarom slim zijn om te kiezen voor één of enkele grote multifunctionele printers (MFP’s) op een centrale plek in het bedrijf.

Kyocera-TASKalfa-6054ci multifunctionele printer

Deze alles-in-één printers zijn vaak voorzien van heel veel handige extra’s, zoals meerdere papierladen voor enveloppen of briefpapier, een automatisch nietjes-systeem en de mogelijkheid om te scannen naar e-mail. Bovendien zijn deze apparaten bedoeld voor het printen van grote volumes; ze worden doorgaans door een groot aantal mensen gebruikt. Deze printers kun je aanvullen met finishers.

Dat betekent dat de toners voor een MFP lang meegaan en dat de printer is ingesteld op meerdere gebruikers. Een gebruiksvriendelijk display maakt het mogelijk dat elke medewerker naar zijn eigen e-mailadres kan scannen en dat het printen met pincodes mogelijk wordt, om de veiligheid van documenten te waarborgen.

Duurzame kantoorprinter

Refurbished kantoorprinter leasen

Met een refurbished multifunctionele printer draag je bij aan een circulaire economie, de printer krijgt zo een langere levenscyclus. Bovendien ben je met een refurbished printer voordeliger uit.

Glazen wereldbol met natuur op achtegrond
Recycling met managed print services
Duurzame printer icoon

Voor elke afdeling de juiste kantoorprinter

Voor rustigere plekken op kantoor, is zo’n multifunctionele grote printer misschien helemaal niet handig. Kijk daarom voor elke plek op kantoor welke eisen er aan een printer gesteld worden.

Heeft de afdeling sales of marketing behoefte aan prachtige kleurenafdrukken?

Kantoorprinter op de gang in het bedrijf

Dan ligt een inkjetprinter voor de hand, misschien zelfs met de mogelijkheid om op A3-formaat te printen.

Maar in het magazijn, waar slechts pakbonnen geprint worden, is een zwart-wit kantoorprinter de ideale oplossing. Hier moet maar één ding gebeuren: printen.

Printerkeuzehulp voor een kantoorprinter

Zonder de markt te kennen, is het vinden van de ideale printer behoorlijk lastig. Met de printerkeuzehulp helpen wij je graag al een eindje op weg. Beantwoord enkele korte vragen over het printgedrag in jouw bedrijf en bekijk direct een selectie van mogelijke geschikte kantoor printers om te leasen.

Printerkeuzehulp
Contact Waar kunnen we je bij helpen?